international relations

2023

Conducerea Universității Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș și Departamentul de Relații Internaționale au primit în săptămâna 15-19 mai, profesori de la Universitatea Yarmouk din Iordania, Politeknik Negeri Bali din Indonezia și de la Makerere University din Uganda.

Prin intermediul proiectului Erasmus+ KA107, mobilitățile cadrelor universitare sunt sprijinite și încurajate pentru a contribui la dezvoltarea proceselor educaționale, pentru a stimula activitățile de cercetare și publicarea în comun de articole în jurnale Q1 și Q2.

Vizita profesorilor de la Universitatea Yarmouk din Iordania, Politeknik Negeri Bali din Indonezia și de la Makerere University din Uganda (15-19 mai)

În perioada 8-12 mai, universitatea noastră a primit delegații Erasmus din Georgia și Turcia. Doamnele profesoare Ekaterine Vatsadze și Tamari Pertaia au fost călduros primite de către conducerea Universitații Dimitrie Cantemir, în semn de respect și încurajare pentru dezvoltarea relațiilor internaționale pe domeniul științelor medicale cu Universitatea Kutaisi din Georgia.

Universitatea noastră a primit săptămâna trecută în vizită două delegații de profesori din Armenia și Kenya.

Prin intermediul proiectului Erasmus+ universitățile Armenian State Pedagogical University After Khachatur Abovyan Foundation și University of Nairobi realizează schimburi de studenți și cadre didactice cu Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș.

În perioada 24-28 aprilie s-au analizat reperele științifice ale cooperării dintre universitățile noastre, punându-se accent pe continuarea publicării în comun de articole de specialitate în reviste Q1/Q2 din Web of Science. Decanul Facultății de Geografie din cadrul UoN, prof. Boniface Wambua, a subliniat interesul și sprijinul celei mai mari universități keniene pentru dezvoltarea colaborării Erasmus cu Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș.

2021

<12 Martie 2021>

 

 

 

Dragi studenți,

În perioada 15 – 19 martie 2021 are loc evenimentul Erasmus Open Doors (EOD) „Învață din experiența mea – Erasmus merge mai departe!”

În această săptămână vă invităm să urmăriți informațiile postate pe pagina de Facebook a programului Erasmus+, pentru a descoperi povești de mobilitate ale studenților care au participat la programul de mobilitate Erasmus+.

Erasmus+Ro  https://www.facebook.com/ErasmusPlusRO

Informații legate de programul Erasmus+ pot fi găsite pe site-ul universității https://cantemir.ro/relatii-internationale/erasmus/ sau pe pagina https://www.erasmusplus.ro/invatamant-universitar-mobilitati.

Adresa de corespondența este erasmus.cantemir@gmail.com.

#EOD2021

 


EDUCATIONAL OFFER  ›

 Admission  2024 »

 

“Dimitrie Cantemir” University of Târgu-Mureș is institutionally accredited by the Romanian Parliament and periodically evaluated by AHPGS, a German evaluator of the quality of higher education.

If you want to have a degree in medicine, law, economics, psychology or tourism geography  we are waiting for you to join us!