Universitate - Admitere

Testimoniale – Facultatea de Geografie

“La absolvirea liceului am ştiut că punctul meu forte este geografia, de aceea am ales Facultatea de Geografie din cadrul Universității “Dimitrie Cantemir” unde am găsit un mediu academic plăcut şi modern. Totdeauna mi-au plăcut cursurile interactive şi aplicațiile de teren. Echipa de profesori şi Programul Erasmus Plus m-au ajutat să benificiez de două burse Erasmus:
-Internship la un hotel în Rodos, Grecia 2015,
-Respectiv Köln, Germania, 2016.
Pasiunea mea pentru natura şi munții României tot de aici se trage.
Îmi continui pasiunea in Oradea unde m- am înscris la un program de doctorat.
☆ Orientează-te către geografie! ☆”  (Sursa: https://www.facebook.com/photo?fbid=2614071198827926&set=a.1722075658027489 )

Levente Siklodi
24 martie 2020  

” De ce facultatea de geografie? De mic copil mi-am dorit sa ajung cadru didactic, așa am ajuns sa mă înscriu la facultatea de geografie din cadrul Univ. Dimitrie Cantemir din Tg Mureș in anul 2010. Pe parcursul celor trei ani am descoperit pas cu pas cat de frumos si interesant este sa fi student la geografie. Ce poate fi mai frumos decât sa descoperi atâtea informații interesante despre tot ceea ce ne înconjoară, sa descoperi locuri minunate in timpul aplicațiilor de teren si mai ales sa ai parte de cadre didactice excepționale, de la care nu am învățat doar geografie ci si foarte multe lucruri despre viața și despre cum sa fiu un cadru didactic bun. Sunt cadre didactice care oferă studentului respect si dăruire profesională.
După terminarea facultății am ales sa urmez programul de masterat.
Si cum dorințele devin realitate, astăzi sunt profesor în cadrul a trei instituții de învățământ din Târgu Mureș predând atât geografie cât și turism. Profesez din 2016, in 2018 am promovat examenul de definitivat în învățământ iar în prezent urmez cursurile Școlii Doctorale în cadrul Facultății de Geografie de la Universitatea Babeș Boliay din Cluj -Napoca.
Daca ar fi sa dau timpul înapoi, as face tot aceeași alegere.” (Sursa: https://www.facebook.com/photo?fbid=2313593122209070&set=a.1722075658027489 )

Crăciun Andreea

“Am avut onoarea si plăcerea să urmez cursurile la Geografia Turismului între anii 2006 – 2009 unde am acumulat cunoștințe noi și interesante. Anii petrecuți la Universitatea Dimitrie Cantemir mi-au adus nu numai aptitudini valoroase pentru viitor dar și posibilitatea de a întelege mai bine geografia în sine. Întelegând ce se întampla în jurul nostru în natură și mediu ne v-om întelege mai bine pe noi înșine.
Profesorii si colegii de la Universitate au fost deosebiți. Ei m-au ajutat sa adun valori intelectuale și mai ales prietenii pe viață.
După terminarea facultății mi s-a deschis calea pentru a continua studiile în Marea Britanie, unde am reușit sa obțin Masterat în ‘’Tourism Management and Marketing’’.
Va felicit pe toți cei care ați ales sa urmați cursurile la Universitatea Dimitrie Cantemir Târgu Mureș, însă vaărecomand saănu va pierdeți timpul și puneți-vă pe treabă.
Sunteți pe calea cea bună.” (Sursa:  https://www.facebook.com/photo?fbid=2319247441643638&set=a.1377141439187581 )

Peter Gyor
25 martie 2019  


EDUCATIONAL OFFER  ›

 Admission  2024 »

 

“Dimitrie Cantemir” University of Târgu-Mureș is institutionally accredited by the Romanian Parliament and periodically evaluated by AHPGS, a German evaluator of the quality of higher education.

If you want to have a degree in medicine, law, economics, psychology or tourism geography  we are waiting for you to join us!